Moi, mitä etsit?
Roberto Sarotto Barolo on valmistettu Nebbiolo rypäleistä, joista noin kymmenesosaa on kuivatettu 3-5 viikon ajan. Kuivat rypäleet lisäävät viiniin konsentraatiota ja sokeria, mikä tuo makuun aromikkuutta, struktuuria ja runsautta. Viiniä kypsytetään 18-24 kk amerikkalaisissa, ranskalaisissa ja slovenialaisissa tammitynnyreissä. Tammikypsytys tuo makuun lisää syvyyttä ja aromaattisuutta kuten vaniljaa, nahkaa ja mausteisuutta. Roberto Sarotto Estates on piemontelainen perheyritys, joka yhdistää paikallisia traditioita sekä moderneja innovaatioita. Viinintekijä Roberto Sarotto perusti yrityksen vuonna 2001, mutta hänen perheellään on yli 200 vuoden kokemus viinien valmistuksesta. Vuosikerta 2020 oli Barolon alueella todella hyvä, tuottaen pitkäikäisiä viinejä.
Ruokasuositus:
nauta,
juusto,
suurriista,
lammas
Tuottaja: Roberto Sarotto
Rypäle: Nebbiolo 100%
Väri: Rubiininpunainen
Makutyyppi: mehevä & hilloinen
Maku: Täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, karhunvatukkainen, vaniljainen, hennon nahkainen, mausteinen, tamminen
Alkoholi -%: 14.5
Tarjoilulämpötila: 16-18
Pullokoko: 0.75l
Pakkaustyyppi: Lasipullo
Saatavuus: Alko (420467)
Hinta: 29,20 €