Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Herkullista pääsiäistä 2024

Ota talteen pääsiäisen parhaimmat viinivinkit ja reseptit

Viinit, Ruoka & juoma

Kaipaatko ideoita pääsiäispöydän tarjoiluihin? Ei huolta, me kokosimme parhaat pääsiäisviinit sekä vaivattoman juhlalliset reseptit niin kasvisruuille, mereneläville kuin karitsallekin!

Freixenet Blanc de Blancs Cava Extra Dry

Raikkaan hedelmäinen Cava tekee juhlasta juhlan! Moderni Freixenet Blanc de Blancs valmistetaan vain valkoisista rypälelajikkeista. Tämä sitruksinen ja persikkainen juoma hurmaa hienostuneilla pienillä kuplillaan – mainio kuohuviini pitkien pääsiäispyhien viettoon hyvässä seurassa! Hapokas ja runsaan hedelmäinen Blanc de Blancs on juhlava pari keväiselle parsapiirakalle vaikkapa lounaalla tai alkuruokana.

13 12
0.75 L

Freixenet Blanc de Blancs Cava Extra Dry

DO Cava

Lue lisää

Resepti

Ricotta-parsapiiras pinjansiemenillä

500 g voitaikina 250 g ricottaa 400 g parsaa 1 rkl oliiviöljyä 1 kpl kananmuna Ripaus suolaa Raastettua parmesaania Koristeluun versoja ja pinjansiemeniä
  • Sulata voitaikina ja leikkaa ympyränmuotoiseksi. Levitä ricotta piirakan keskelle, jätä noin 5 cm reunaa.

  • Leikkaa parsoista kovat varret pois, pyörittele oliiviöljyssä ja mausta suolalla. Asettele parsat piirakan keskelle. Taittele taikinan reunat laskoksiksi ja voitele ne kananmunalla. Raasta päälle parmesaania.

  • Paista piirakkaa 225°C uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes taikina on kauniin kullanruskea.

  • Koristele versoilla ja pinjansiemenillä.

  • Tarjoile vihersalaatin ja raikkaan Freixenet Blanc de Blancs Cavan kera!

Moillard Petit Chablis

Hurmaa pääsiäisen seuralaisesi ranskalaisen bistron kulmakivillä! Burgundin ja Ranskan klassikkoihin kuuluu niin vuonna 1850 perustettu Moillardin viinitalo kuin Petit Chablis. Moillard Petit Chablis on sitruksisen hapokas ja mineraalinen kuiva valkoviini, joka on kuin luotu meren herkkujen kanssa nautittavaksi. Mikä olisikaan ranskalaisempaa kuin sinisimpukat valkoviinikastikkeessa! Skandinaavista makua simpukoille tuo ihanan raikas tilli-gremolata.

21 88
0.75 L

Moillard Petit Chablis

AC Petit Chablis

Lue lisää

Resepti

Sinisimpukat tilli-gremolatalla

Tilli-gremolata

1 puntti tuoretta tilliä 1 valkosipulinkynsi 1 sitruunan kuori raastettuna 1 rkl extra virgin oliiviöljyä ½ sitruunan mehu Ripaus suolaa

Sinisimpukat

1 kg sinisimpukoita 2 kpl salottisipulia 1 kpl fenkolia 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl voita 1 dl kalalientä 3 dl kuivaa valkoviiniä ½ ruukku timjamia ½ ruukku lehtipersiljaa Ripaus mustapippuria
  • Aloita valmistamalla tilli-gremolata. Hienonna tilli pieneksi silpuksi, raasta valkosipuli, ja sekoita keskenään sitruunankuoren kanssa. Lisää oliiviöljy ja sitruunanmehu ja mausta suolalla.

  • Huuhtele sinisimpukoita juoksevan veden alla ja poista simpukoiden parta. Heitä pois rikkinäiset ja simpukat, jotka eivät napauttaessa sulkeudu. Valuta lävikössä.

  • Pilko pieneksi sipulit ja fenkoli. Kuullota pehmeäksi voissa isossa kannellisessa kattilassa. Lisää kalaliemi ja valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää simpukat ja anna kypsyä kannen alla noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat auenneet.

  • Mausta simpukat pippurilla ja lisää lopuksi hienonnetut yrtit. Tarjoile tilli-gremolatan, hyvän vaalean leivän ja Moillard Petit Chablis´n kanssa!

Peter Lehmann Portrait Shiraz

Pääsiäisen paras punaviini on Peter Lehmann Portrait Shiraz! Viini on valmistettu Australian huippuviinialueella Barossan laaksossa. Tämä mehevän täyteläinen Shiraz on tumman kirsikkainen, kevyen tanniininen ja hennon pippurinen. Shiraz on klassinen pari hienostuneiden karitsaruokien kanssa. Kirsikoilla aateloitu punaviinikastike tekee yhdistelmästä entistäkin täydellisemmän!

16 60
0.75 L

Peter Lehmann Portrait Shiraz

Barossa Valley

Lue lisää

Resepti

Karitsan paahtopaisti kirsikkaisella punaviinikastikkeella

4 (600 g) karitsan paahtopaistia 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl voita timjamia 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria

Kirsikkainen punaviinikastike

1 valkosipulinkynsi 2 salottisipulia 3 rkl oliiviöljyä 1 oksa rosmariinia 4 rkl balsamiviinietikkaa 4 dl punaviiniä (Shiraz) 4 dl lihalientä 2 rkl voita 100 g pakastekirsikoita
  • Aloita valmistamalla punaviinikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää pannulle rosmariini. Jatka paistamista muutama minuutti koko ajan sekoitellen.

  • Kaada pannulle balsamiviinietikka ja keitä, kunnes se on haihtunut. Lisää punaviini ja jatka keittämistä, kunnes nestettä on jäljellä reilu desi. Lisää lihaliemi ja keitä, kunnes kastiketta on jäljellä noin 3 desilitraa. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää joukkoon voi sekä sulaneet kirsikat, sekoita ja anna hautua hetken aikaa.

  • Ota paahtopaistit huoneenlämpöön 1 tunti ennen valmistusta.

  • Kuivaa lihat talouspaperilla. Kuumenna öljy ja voi suuressa paistinpannussa. Ruskista paistit pannussa joka puolelta.

  • Nosta paistit uunivuokaan. Hiero timjamia sekä reilusti suolaa ja mustapippuria lihan pintaan.

  • Kypsennä paisteja 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta ja liha punertaa vielä sisältä. Kääräise paistit folioon ja anna vetäytyä hetken aikaa. Viipaloi liha.

  • Tarjoile punaviinikastikkeen ja esimerkiksi papu-lehtikaali-oliivipaistoksen kera ja kruunaa ateria kirsikkaisen mehevällä Portrait Shiraz -punaviinillä!

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö