Tiiu Piretin herkulliset cocktailpalat ja maailman suosituin prosecco
Helpot ja maukkaat tarjottavat ovat jokaisen juhlanjärjestäjän pelastus – inspiroidu ajoissa ja tallenna muistiin vaivattoman illanvieton herkullisimmat cocktailpalat. Täyteläinen porokaviaari, yllätyksellinen wasabikreemi ja makean hunajainen brie ilahduttavat makuhermoja laadukkaan proseccon kanssa nautittuna.
Juhlasesonki käy kuumimmillaan ja vuoden viimeiset viikot täyttyvät toinen toistaan hauskemmista kohtaamisista. Tiiu Piret loihti reseptit kolmeen herkulliseen pikkusuolaiseen, jotka nautitaan juhlavasti kuohuviinin saattelemina. Kauniista laseista tarjoiltu Mionetto nostaa minkä tahansa illanvieton juhlavuutta – suosittu kuohuva on saatavilla myös alkoholittomana versiona.
Maailman suosituimman proseccon, Mionetton, menestykseen vaikuttavat Glera-rypälelajikkeen ominaisuudet; sen raikkaus ja hedelmäiset aromit. Italialainen prosecco on helposti lähestyttävä kuohuviini, joka sopii moneen makuun. Kuplien monipuolisuus ja kepeys tekevät siitä täydellisen aperitiivin, juhla- ja seurustelujuoman.
Mionetto 0.0% Alcohol free
Lue lisääResepti
Porokaviaari
Raaka-aineet
200 g Philadelphia-tuorejuustoa 200 g Crème Bonjour -ruohosipulituorejuustoa 100 g kylmäsavustettua poroa (leikkele) Puntti ruohosipulia Mustapippuria myllystä Pieniä rieskoja Puolukkasurvosta koristeluunVatkaa tuorejuustot kulhossa kuohkeaksi, ja mausta mustapippurilla. Hienonna poro ihan hienoksi muruksi, silppua ruohosipuli ja sekoita tuorejuustotahnan joukkoon. Nosta kylmään maustumaan vähintään tunniksi.
Tarjoile voissa paistetun rieskan päällä, ja koristele oliiviöljyllä notkistetulla puolukkasurvoksella.
Resepti
Wasabimousse ja kirjolohen mäti
Raaka-aineet
1-2 tl wasabia 120 g smetanaa 2 dl kermaa 100 g kirjolohen mätiä 1 punasipuli Ruohosipulia ja mustapippuria SaaristolaisleipäNotkista wasabitahna kulhossa lusikalla – lisää joukkoon smetana, ja vatkaa vaahdoksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa, ja yhdistä smetanavaahdon kanssa. Mausta mousse suolalla ja mustapippurilla.
Nosta saaristolaisleivän päälle moussea, hyvin valutettua kirjolohen mätiä, hienoksi silputtua puna- ja ruohosipulia. Mausta mustapippurilla.
Resepti
Hunajalla sulatettu brie-pala
Raaka-aineet
150 g briejuustoa Kypsiä viikunoita 0,5 dl hunajaa 50 g manteleita Sormisuolaa Ranskalainen patonki Oliiviöljyä paistamiseenLevitä patonkisiivut pellille ja valele oliiviöljyllä – paahda uunissa, kunnes saavat vähän väriä pintaansa.
Rouhi mantelit veitsellä pienemmäksi ja lämmitä hunajan kanssa pienessä kattilassa.
Nosta kullekin siivulle briejuustoa, neljännes viikuna sekä valuta kattilasta lämmintä mantelihunajaa. Ripottele vielä sormisuolaa vastapainoksi makeudelle.