Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Hurmaava Baileys-jäädyke

Jouluinen jäädyke inspiroituu Italiasta

Juoma ja ruoka, Viinit, Ruoka ja juoma, Ruoka & juoma, Baileys

Kun kaipaat takuulla toimivaa jälkiruokaa aikuiseen makuun, ratkaisu on Baileys-semifreddo – vähän kuin jäädyke, mutta pehmeämpi ja ylellisempi. Tässä italialaisessa herkussa maistuvat kermainen Baileys ja espresso.

Baileys-jäädyke on ihana jälkiruoka jouluun, mutta Baileys-semifreddo on vielä herkullisempi! Semifreddo on italiaa ja tarkoittaa puoliksi jäätynyttä. Se kuvaakin tämän Baileys-herkun luonnetta: pehmeää, kuohkeaa ja suussa sulavaa.

Semifreddon taika piilee erikseen vaahdotetuissa valkuaisissa, keltuaisissa ja kermassa. Kuohkea jäädyke ei jäädy kiteiseksi, ja se on helppo annostella lyhyen temperointiajan jälkeen. Ja näppärä niksi valmistukseen: kun vaahdottamisen aloittaa valkuaisista, voi jatkaa samoilla vatkaimilla keltuaisen ja kerman vaahdottamiseen eikä vatkaimia tarvitse pestä välissä.

Italilainen Baileys-jäädyke saa makunsa kermaliköörin lisäksi espressojauheesta ja suklaasta. Eli täydellinen makukombo aikuiseen makuun.

Katso kaikki Baileys-reseptit!

Resepti

Baileys-jäädyke italialaisittain eli Baileys-semifreddo

10 annosta

50 g tummaa suklaata 4 kananmunaa 1 dl sokeria 2 rkl Baileys-likööriä 1 rkl espressopikakahvijauhetta 3 dl vispikermaa 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

raastettua tummaa suklaata
Kokonaisaika 12 t 25 min
Valmistus 25 min
Baileys-jäädyke, joka tarjoillaa jäätelökauhalla annosteltuina palloina.
  • Raasta suklaa raastimella tai höylää se kuorimaveitsellä.

  • Erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.

  • Sekoita sokeri, Baileys ja pikakahvijauhe keltuaisten joukkoon.

  • Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaisseos vaaleaksi vaahdoksi.

  • Vaahdota kerma ja mausta se vaniljalla.

  • Sekoita kerma keltuaisvaahtoon käännellen. Lisää suklaarouhe ja aivan lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen.

  • Kaavi semifreddomassa pakastuksen kestävään vuokaan tai astiaan (n. 1,7 litraa).

  • Peitä vuoka muovikelmulla. Jäädytä 12 tuntia. Ota jälkiruoka huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Ripottele pinnalle hieman raastettua suklaata.

  • Vinkki! Espressopikakahvijauhe on kätevä leivonnassa ja jälkiruoissa, koska se pienikiteisenä liukenee nopeasti. Voit käyttää jäädykkeessä myös tavallista pikakahvia, mutta lisää sen joukkoon ensin teelusikallinen kuumaa vettä ja anna jäähtyä hetki.

Baileys Original Irish Cream

Baileys Original Irish Cream

Lue lisää

Baileys Original Irish Cream

Baileys Original Irish Cream on maailman myydyin kermalikööri, jonka korkealuokkaiset raaka-aineet takaavat hienon maun lisäksi samettisen koostumuksen. Paikallisten perheyritysten tuottama tuore kerma sulautuu taidokkaasti irlantilaiseen laatuviskiin, ja ylellinen aito vanilja sekä kaakaopavut lisäävät miedon suklaisen vivahteen. Makea, toffeeseen taittava maku ja tuoksu.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!